I-C-I-A-E-Y-H

Eller Ida-Caroline-Ida-Astrid-Elena-Yusuf-Henrik, om du vil.

Vi er straks klare for photoshoot. Jeg har en super gjeng i studio. Et par av jentene tekster intenst på mobilen, en annen sjekker sminken. De sitter i sofaen og småprater, og Yusuf er klar. Han har akkurat satt på musikken de vil ha.
– Okey, sier han ivrig, og reiser seg og tar en sjekk i sminkespeilet. En lang sjekk.

Jeg har på forhånd satt opp lys og testet et par bilder med Lea. Ting er klart. Jeg har vært konsekvent med sorthvittbilder på denne fotobloggen, men i dag gjør jeg et unntak.

So, color it is. At least some of ’em. Enjoy!

270416 session 21424web270416 session 21415web270416 session 21353web270416 session 21448web270416 session 21470web270416 session 21445web270416 session 21714web270416 session 21276web270416 session 21327web270416 session 21309web270416 session 21548web270416 session 21579web270416 session 21808web270416 session 21266bwweb270416 session 21831 web 2270416 session 21110bwweb270416 session 21206bwweb270416 session 21056bwweb270416 session 21099bwweb270416 session 21816bwweb

Hvis du vil bla i bildene i større versjon, trykk på ett av de, og bla derfra.

 

Spontant uten regler

Jeg har alltid likt å jobbe med musikk i studio. Gi detaljer oppmerksomhet. Spille inn og bygge låten og lydbildet del for del. Akkurat slik tenker jeg også i forhold til det å ta bilder i et fotostudio. Justere elementer og lys, og jobbe frem bildet slik man ønsker. Bruke erfaring, men jobbe spontant uten regler og grenser. Skape noe nytt.
Jeg har nylig etablert et eget studio i Storgata i Rakkestad. Optimale lokaler, både i forhold til beliggenhet og størrelse.

studio web

Ved enkelte fotojobber har jeg tidligere leid studio i Oslo. Den erfaringen har jeg likt godt. Nå har jeg tilsvarende topp arbeidsforhold her.

_DSC0018 web

Det er hyggelig å møte mennesker i egne lokaler. Ta seg en prat over en kaffe eller en te, og planlegge ting sammen. Forklare og vise.

_DSC0014 web_DSC0027 web

Jeg bruker mye tid på å prøve ut og å finne nye løsninger med ting jeg jobber med. Det vil jeg også gjøre i fotostudioet. Det er kanskje noe av det viktigste jeg gjør. Og jeg gleder meg til å jobbe med mange forskjellige mennesker. Velkommen innom!

_DSC0011 web_DSC0024 web_DSC0004 web

Besøk gjerne min nettside CafeCafe for fotomeny, priser og annet.

 

STEPHEN TWINING – te til fem

De toetasjers bussene, sorte små taxiene og annen trafikk går i ett. Jeg står i en trafikkøy midt i London og prøver å ta bilde av Twinings Shop, av de eldste brand i England. Fra 1706 for å være nøyaktig.
Eller som de sier – “It holds the world’s oldest continually-used company logo, and is London’s longest-standing rate-payer, having occupied the same premises on the Strand since 1706”.

Jeg er her, 216 Strand. Endelig er det en kvinnelig bussjåfør som stopper et par meter før det røde lyset. Hun har sett min utfordring, og smiler og skjønner at hun gjør meg en stor tjeneste midt i trafikken. Jeg får endelig tatt bilde jeg hadde sett for meg.

marittwiningshouseweb

Twinings Shop er en avlang liten butikk med alt Twinings har å by på.

_DSC8767web_DSC8780web_DSC8787web_DSC8792web_DSC8797web

Lea og kone koser seg, og handleposen fylles.

_DSC8803web_DSC8809web_DSC8815web

Vi har avtale med Stephen Twining, tiende generasjon Twining, om å møtes til Afternoon Tea på The Waldorf Hilton, noen minutter unna. Det er bare å sette opp farten. Vi når frem noe tidlig og får et par minutter i foajéen.

Idet vi blir vist bordet i restauranten, kommer også Stephen. Restauranten på The Waldorf Hilton ser helt original ut, et ganske gammeldags og konservativt lokale på en fin måte. Flott, med stor høyde under taket. Og rundt bordene sitter folk klare for sin Afternoon Tea.

Samtalen er igang, og en særdeles hyggelig og jordnær person forteller historien om Twinings og hele den omfattende og detaljerte prosessen i produksjonen før teen er i salg.

_DSC9030web_DSC9025web_DSC8990web

Lea og Adrian er godt igang. 

Afternoon Tea er en gammel engelsk tradisjon. Man møtes på ettermiddagen, gjerne pyntet, til en uformell sammenkomst, enten for business eller pleasure. Eller kanskje begge. Familie, venner eller kollegaer.

Først er det valg av te. Vi får en presentasjon av servitøren, som kommer med en koffert med utvalget. Jeg velger en noe krydret, og de andre plukker ut hver sine.

_DSC8816web_DSC8860web_DSC8847web_DSC8845web_DSC8825web

Tre timeglass på bordet, ett for hver tetype. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene. Så kommer tekannene, og det er bare å følge med på glassene. To til fire minutter er optimalt for en te å trekke.

_DSC8909web_DSC8865web_DSC8898web_DSC8902web

Første servering er sandwich i fem variasjoner. Ost og skinke, tomat, egg, agurk og røket laks.

_DSC8919web

Andre servering kommer på et treetasjers fat. I følge tradisjonen begynner man nederst og spiser seg oppover.

_DSC8949web_DSC8970web_DSC8966web_DSC8975web_DSC9009web_DSC9032web

En posing med Stephen må til. 

_DSC9004web_DSC9021web_DSC8942web

Gode råd begge veier. FruTimian og Stephen Twining. 

Twinings er siden 1964 eid av Associated British Food, men Stephen og familen er fortsatt med på hele prosessen fra innhøsting av blader til produksjon, smaking, markedsføring og distribusjon. Det meste av Stephens jobb er å reise og markedsføre produkter, og han understreker at produktets troverdighet i forhold til smak er noe de alltid har hatt fokus på. Produktet skal smake likt uansett hvor i verden det drikkes. Og hvis du lurer, te i pose og te i løsvekt har akkurat samme høye kvalitet.

– And never add sugar or honey in your tea, just milk, if any, sier han med et smil.

 

LONDONS små dedikerte

Det er fantastisk med småbutikker. De som fokuserer på kun en kategori, og som samtidig har alt innen den. Der entusiasmen er total og kunnskapen presis. I London finner du noen av disse.

BarberShops, små snevre skobutikker, eller de som kun selger eksklusive fyllepenner og notatblokker. Og du kan selvfølgelig få sydd din egen skjorte tilpasset ditt mål og ønske.

Av alle disse, vil jeg ta deg med inn på CARPO ved Piccadilly. Butikken som skilter med
Nuts – Chocolate & Coffee.

L1096663 web

Det er som et eget lite samfunn. Stemningen, lukten og lyden. Summingen av folk som ser seg rundt og småprater. Baristaen som slår ut kaffe fra beholderen og kommenterer til en kunde. Det er ikke store butikken, men allikevel så stor på utvalg.

– Sir, please have a taste, sier ekspeditøren, og rekker meg et sjokoladefat.

Og kone er allerede ivrig igang i samtalen. Begge like fornøyd. Man ser liksom en viss gjensidig entusiasme.

L1096642 webL1096655 webL1096652 webL1096651 webL1096648 webL1096644 web

Nøtter i alle varianter og smaker – usaltet – saltet – røkt.
Og kaffe, selvfølgelig. Metervis oppetter veggen i lange rør.

L1096640 webL1096665 webL1096668 web

Og sjokoladen.

L1096624 web

Mmm.

 

NINA – tømt, forandret og ladet på nytt med yoga

Vi sitter i yogasalen på Family Sports Club i Rakkestad.
Rommet har rundt 35 grader når Nina har sine yogatimer her. I dag er det 25.

75HH1122 web

Nina Ruud Rosenberg, førskolelærer, gift og tobarnsmor, tok et valg for fem år siden. Litt tilfeldig og litt bevisst. Hun startet med klassisk yoga.
Først to år i Sarpsborg, og deretter to nye hos Barbro Urke i Rakkestad. Ting forandret seg.

– Jeg merket ganske umiddelbart at det hadde en positiv innvirkning på meg. Både mentalt og fysisk, forklarer hun.

Nina hadde gått lenge med spenninger i kroppen. Yogaen gjorde at tanker, vurderinger og oppfatning av ting ble forandret, og hun ble klar på hva og hvem som ga henne positiv energi og opplevelse.

75HH1154 2 web

Gjennom jobben i Eidsberg fikk hun muligheten til å ha yoga med barn, og hun bestemte seg for å ta ting ett steg videre. Så i fjor sommer tok hun utdannelse hos YogaNoor, Naema Noor, i Oslo. Fire intense uker med dypyoga i 40 grader, teori, filosofi og vegankost.

– Jeg var så sliten når helgen kom at jeg nærmest sov hele tiden, forteller hun.

75HH1181 2 web75HH1182 2 web

Barndommen til Nina har satt sine spor. Hun forteller om tiden med barne- og fosterhjem før situasjonen ble stabil og bra.

– Kanskje det er det som har gjort meg innadvent. Litt introvert. Kanskje ikke. Men slik kan man fort bli oppfattet som arrogant, sier hun.

Yogaen forandret Nina. Hun har blitt mer bevisst og sikker på hvem hun er. Og hun har fått enkelte tanker og følelser fra barndommen til å slippe taket. Tatt et oppgjør og gått videre.

75HH1163 web75HH1179 web

I dag har Nina to klasser med dypyoga i uken på FSC. Og det er lange ventelister på hver. Det man umiddelbart merker som skiller denne type yoga fra annen, er først og fremst varmen. 90 minutter i 35 grader med fokus, balanse og utfordrende stillinger både mentalt og fysisk.

– Varmen i rommet gjør at man svetter mye og får ut avfallsstoffer av kroppen. Dessuten gir det bedre fleksibilitet og er forebyggende i forhold til skader, sier hun.

Nina er gjennomtenkt og man merker hennes iver og engasjement i temaet. Hun var først litt usikker, da hun fikk tilbudet om å ha timer på FSC. Nå i etterkant, ser hun at det også gir henne noe tilbake. Nina tok først og fremst utdannelsen for å utfordre seg selv og å bruke yoga til daglig meditasjon. Og hjemme har hun sitt eget yogarom.
Nina er der hun ønsker å være med yogaen. Men hun innrømmer at hun tenker videre.

– Det er noe av utfordringen med yoga, sier hun, – man kan aldri ta det langt nok.

75HH1192 web

Ikke tilfeldig. Pynt og mening.

 

Shooting The Thief

Før man får satt seg, er en dobbel cappuccino på plass. Det er mørkt i restauranten. Mørke vegger, gulv og tak. Også servitørene går i sort. Men alt det mørke gir rom for detaljer. Og flere skal det bli. Etter tre års drift skal nye løsninger på plass.

Kjøkkensjef Johan Laursen legger ut på sin svenske dialekt.
It’s time for shooting.

_DSC8070 web

Med ro og presisjon. Kjøkkensjef Johan Laursen.

_DSC8197 web_DSC8186 web

Et parti sjakk?

_DSC8092 web

The wineroom

_DSC8088 web_DSC8098 web_DSC8148 web_DSC8169 web_DSC8115 web

Stilfullt med beste utsikt

(innlegget er laget samtidig med et oppdrag for Br. Ringstad AS)

 

Tyve minus

Det er så greit med tyve minus. Man trenger ikke å vurdere hvor mye klær man skal ha på. Det er bare å ta på seg.

Og det skjer noe med naturen. Ting blir annerledes. Hele landskapet ser annerledes ut. Våre fem katter koser seg. Ihvertfall de tre minste vil stadig ut. Og kaninene sitter konsekvent i snøen. Hønene derimot, foretrekker sitt lille oppvarmede hus.

_DSC0298 web

Kattevarme. Gus har alltid likt å sitte på skulderen. (foto av Lea) 

L1095856 webL1095832 webL1095846 web

Morgensola lyser opp landskapet.   

L1095853 web

Rakkestad sentrum.

L1095798 web

Gus og Mars kommuniserer. Alle kattene er nysgjerrig på kaninene og sitter ofte ved buret.

L1095806 webL1095791 webL1095823 webL1095821 web

Stille og rolig i drivhuset. 

 
 
 

COMET KID-Andreas – ydmyk kontrollert

Det var på Kroa i Bø at endringen skjedde. En ting var at Comet Kid fikk gratis vafler der, en annen, var at de rette folkene hørte bandet.

L1094764 web

Fullt hus. Andreas stiller alltid når foreldrene Kari og Øystein Kjøll åpner dørene med sin tradisjonelle utstilling.

Andreas forteller at han var rimelig nervøs før han gikk på scenen i Bø. Alt var liksom nytt. Da bandet var igang, falt det helt naturlig for han å danse i vei, og det var starten til det som på mange måter ble hans kjennemerke.
Comet Kid fikk straks Amber Booking i ryggen, og Andreas brukte nærmere ett år på å få et stabilt og satsingsvillig band på plass.
– Ting skal klaffe, vet du, med familie, jobb og hobbyer, sier han.
Andreas, som i utgangspunktet allerede hadde satset solo i nesten tre år, mens han tok utdannelse, likte å komme sammen med andre musikere. Han forklarer at han ikke hadde nok progresjon alene, og at det var fint å få feedback fra andre og å ha noen å jobbe ut idéer med.

L1094811 web

I januar kommer Comet Kid med sin tredje utgivelse, “Halley”, og konserter, radiospilling og TV-opptredener har på kort tid blitt en del av hverdagen. I høst har de også, i tillegg til egne konserter, turnert med OnklP & De Fjerne Slektningene. Etter neste plateslipp er det ny turné, og det er ikke utenkelig at de også sikter utenlands.
– Vi i bandet tar alle avgjørelser sammen, forklarer Andreas.

L1094816 web

Andreas trives best på scenen.
– Spille live for et hyggelig og entusiastisk publikum er stort. Og prosessen med å skrive låter, når man kjenner låten faller på plass, det er like morsomt hver gang, sier han.
Og publikum får ikke nok. Men først skal Andreas nyte et par rolige dager hjemme hos foreldrene.