GINO VANNELLI – når ting føles komplett

Vi er på hytteferie. I Oslo rigger Gino Vannelli til konsert, og vi vurderer. Egentlig vurderer vi ikke. Vi bare tror vi gjør det. Innerst inne er saken klar. Det har den egentlig vært siden jeg så konserten annonsert på Ginos nettsider tidligere i sommer.

IMG_2787 web

Billetter på nett, og kone og jeg setter kursen mot Oslo. Lea og Adrian er hjemme i Rakkestad. Jeg har forventninger, er spent, og sikker på at vi skal få en fantastisk kveld. Jeg vet jo hva vi går til, tror jeg. Dette er min tredje konsertopplevelse med Vannelli, en person jeg har hørt og fulgt med på i mange år.

Etter en times tid på uteserveringen på torget, blir det en times venting inne. Sentrum Scene, lokalet som rommer godt over 1500 personer, er nesten halvfullt i kveld. Det er god plass, men stemningen er topp. Vi snakker med de som står ved siden av, og det viser seg at vi har vært på mange av de samme konsertene med WestCoast-band. Presis klokken åtte entrer bandet scenen med en kort instrumentallåt.

Groovet slår om, og Gino er på plass.

IMG_2844 web

Før konserten går jeg ut og spør vakten om det er mulig å ta bilder. Etter litt frem og tilbake, får jeg svar, “ja, bare du ikke bruker proft utstyr, det vil si kamera med utskiftbar optikk”. Så iPhonen til kone får gjøre jobben. Min er i bilen.

IMG_2776 web

Ginos lyd fyller rommet, den unike og karakteristiske stemmen. Den typiske WestCoast-sounden med et band som bare leker ydmykt og respektfullt, og med total presisjon. Gino kontrollerer settingen. Ting er avslappet og frigjort. De ser ut til å kose seg like mye på scenen som publikum gjør i salen. Han tar seg god tid mellom låtene. Forteller. Men det er allikevel bare såvidt man rekker å la inntrykket fra den ene låten synke inn før neste er igang. Det er en intens konsertopplevelse. Imponerende på alle måter, morsom, og med mange inntrykk.

Gino Vannelli er en fantastisk artist, sanger og låtskriver, som kombinerer sjangre, og som vet å bruke musikerne rundt seg. Utfordre, og presse de til det ytterste. Teknisk, fritt og lekent på samme tid.

Etter halvannen time er konserten slutt, og vi bestemmer oss for å gå en runde for en coffee. Vi runder hjørnet på baksiden av konsertlokale, og der kommer Gino.

Enjoy!

IMG_2855 webIMG_2850 webIMG_2845 webIMG_2837 webIMG_2829 webIMG_2823 webIMG_2815 webIMG_2811 webIMG_2808 webIMG_2807 webIMG_2783 webIMG_2800 web IMG_2864 III web

Gino, kone og meg, alle svært fornøyde etter konserten.

Gino Vannelli

Write a comment