Ramona – på lag med de firbente

Om kort tid flytter Ramona og samboeren, Ole Henrik, på gård. Da skal det bli optimale forhold for hundene. Ramona har fire huskyer, tre sibirske og en alaska.
Møt Mikkel og Sjakk.

ramona2209bwweb

Ramona Helen Eltvik Mjørud (24) er vernepleier, og jobber for tiden i Råde og på Kalnes.

Så langt tilbake Ramona kan huske, har hun ønsket seg hund. Da hun var tolv, fikk hun sin første.

– Huskyer er flokkdyr, og de trives best sammen med andre, sier hun.

Ramona har med seg Mikkel og Sjakk. To imponerende hunder. Mikkel er, ifølge Ramona, litt gulvredd. Han trives best i sofaen og på tepper, og han ser ut til å roe seg fort etter at rommene er sjekket. Men han er også rastløs, litt vill på mange måter, og liker ikke å stå i ro. Noe usikker på situasjonen. Som godt er, for min del, reagerer han ikke på blitslysene.

ramona1917bwweb

Ramona og Mikkel

ramona2072bwweb

Ramona liker naturprogrammer, og hun mener at serier som det Lars Monsen leverer, både kan være en fin inspirasjon og en utfordring. Utfordring, fordi man kun ser eventyret og de positive sidene av det å ha hund.

– Man ser naturen, idyllen og de fine opplevelsene, og på bakgrunn av dette kan nok enkelte, nærmest på impuls, gå til anskaffelse av hund. De tenker ikke over hvor mye jobb det faktisk er. Dessverre har jeg sett eksempler på at hunder har måttet lide, bemerker hun, fordi eieren etter kort tid vil kvitte seg med hunden.

ramona1907bwwebramona1950bwwebramona2097bwweb

Hver dag er det ut på tur. Ramona bruker mye tid sammen med hundene, og så ofte de klarer, tar hun og Ole Henrik med seg alle fire ut i skogen.

– Vi finner gjerne et vann å gå til. Da kan vi være ute og kose oss hele dagen, sier hun.

Ramona forteller også at hundene har gitt henne kunnskap og erfaring som hun kan ha nytte av, både i jobben, og i møte med andre mennesker i hverdagen. Hun forteller også at hun aldri har vært redd hunder. Huskyene har aldri utfordret henne, og hun har heller ikke opplevd at de har vært aggressive mot andre. Ramona forklarer at huskyene ikke har så stort beskyttelsesinstinkt, men mer et jaktinstinkt.

ramona1968bwwebramona2198bwweb

– Hundene er en del av oss. Det er en livsstil vi har valgt, sier hun, og legger ikke skjul på at det nok blir muligheter for flere huskyer når de flytter på gård.

Med på gården blir også lillesøster Renita, som er minst like ivrig og deler Ramonas interesser for de firbente.

ramona2174bwwebramona2181bwweb

Hvis du vil se bildene i større format, trykk på ett av de og bla videre.

Write a comment