STEPHEN TWINING – te til fem

De toetasjers bussene, sorte små taxiene og annen trafikk går i ett. Jeg står i en trafikkøy midt i London og prøver å ta bilde av Twinings Shop, av de eldste brand i England. Fra 1706 for å være nøyaktig.
Eller som de sier – “It holds the world’s oldest continually-used company logo, and is London’s longest-standing rate-payer, having occupied the same premises on the Strand since 1706”.

Jeg er her, 216 Strand. Endelig er det en kvinnelig bussjåfør som stopper et par meter før det røde lyset. Hun har sett min utfordring, og smiler og skjønner at hun gjør meg en stor tjeneste midt i trafikken. Jeg får endelig tatt bilde jeg hadde sett for meg.

marittwiningshouseweb

Twinings Shop er en avlang liten butikk med alt Twinings har å by på.

_DSC8767web_DSC8780web_DSC8787web_DSC8792web_DSC8797web

Lea og kone koser seg, og handleposen fylles.

_DSC8803web_DSC8809web_DSC8815web

Vi har avtale med Stephen Twining, tiende generasjon Twining, om å møtes til Afternoon Tea på The Waldorf Hilton, noen minutter unna. Det er bare å sette opp farten. Vi når frem noe tidlig og får et par minutter i foajéen.

Idet vi blir vist bordet i restauranten, kommer også Stephen. Restauranten på The Waldorf Hilton ser helt original ut, et ganske gammeldags og konservativt lokale på en fin måte. Flott, med stor høyde under taket. Og rundt bordene sitter folk klare for sin Afternoon Tea.

Samtalen er igang, og en særdeles hyggelig og jordnær person forteller historien om Twinings og hele den omfattende og detaljerte prosessen i produksjonen før teen er i salg.

_DSC9030web_DSC9025web_DSC8990web

Lea og Adrian er godt igang. 

Afternoon Tea er en gammel engelsk tradisjon. Man møtes på ettermiddagen, gjerne pyntet, til en uformell sammenkomst, enten for business eller pleasure. Eller kanskje begge. Familie, venner eller kollegaer.

Først er det valg av te. Vi får en presentasjon av servitøren, som kommer med en koffert med utvalget. Jeg velger en noe krydret, og de andre plukker ut hver sine.

_DSC8816web_DSC8860web_DSC8847web_DSC8845web_DSC8825web

Tre timeglass på bordet, ett for hver tetype. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene. Så kommer tekannene, og det er bare å følge med på glassene. To til fire minutter er optimalt for en te å trekke.

_DSC8909web_DSC8865web_DSC8898web_DSC8902web

Første servering er sandwich i fem variasjoner. Ost og skinke, tomat, egg, agurk og røket laks.

_DSC8919web

Andre servering kommer på et treetasjers fat. I følge tradisjonen begynner man nederst og spiser seg oppover.

_DSC8949web_DSC8970web_DSC8966web_DSC8975web_DSC9009web_DSC9032web

En posing med Stephen må til. 

_DSC9004web_DSC9021web_DSC8942web

Gode råd begge veier. FruTimian og Stephen Twining. 

Twinings er siden 1964 eid av Associated British Food, men Stephen og familen er fortsatt med på hele prosessen fra innhøsting av blader til produksjon, smaking, markedsføring og distribusjon. Det meste av Stephens jobb er å reise og markedsføre produkter, og han understreker at produktets troverdighet i forhold til smak er noe de alltid har hatt fokus på. Produktet skal smake likt uansett hvor i verden det drikkes. Og hvis du lurer, te i pose og te i løsvekt har akkurat samme høye kvalitet.

– And never add sugar or honey in your tea, just milk, if any, sier han med et smil.

Write a comment