Ølbrygging er for entusiaster, og jeg er sikker på at ølbrygging også skaper entusiaster. For kameratgjengen på fire i Spydeberg er definitivt entusiasmen til stede, og i fjor investerte de i nytt utstyr og startet MikroMeyer ølbryggeri. Og i dag kan du få kjøpt deres produkter i Spydeberg og lokalt i Indre Østfold. Jeg tok med meg FruTimian og Julie, som for tiden er utplassert hos FruTimian, i pickupen, for å se og lære om brygging.
Vi møter Trond Haave Meyer og Leif-Tore Martinsen på Svenneby Sag litt nord for Spydeberg. Sist jeg var her, var det for å kjøpe treverk til noen garasjeprosjekter. Og da fikk vi nemlig en rask titt i det lille nyoppstartede bryggeriet som svigersønnen i huset, Trond, er med på å drive.
Det første vi legger merke til når vi kommer inn, er de tre store tankene som står langs veggen, og hvor rent det lukter. Det ser rent og ryddig ut.
– Ja, renhold er noe av det viktigste man har fokus på når man driver med brygging som dette, sier Trond, og Leif-Tore forklarer hele bryggeprosessen ned til minste detalj. Lokalene er på rundt 25 kvadratmeter, med et eget tollager hvor hver flaske må registreres. Trond viser meg hvordan en person kan tappe fire flasker om gangen, og maskinen som man setter på korker med. En om gangen.
– Ingen automatikk, bare mye tid og moro. Her, smak på humlen vi bruker, sier han, og rekker oss små grønne terninger.
Det må være rett mengde av alt. Nøye utprøvd før ting settes i produksjon. Og de mener flasken bør være noe romtemperert for at smaken skal være optimal. Hittil i år har de produsert over 1000 liter øl, og de kunne gjerne brygget mer. Alt blir solgt.















